Selecteer een pagina

Acnétherapie

Zorg voor jezelf

Goed voor jouw huid, goed voor jou. Deze behandeling geeft een boost voor de gehele huidconditie. Een uitkomst bij acné.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Afgestemd individueel behandeltraject
Huidconditie terug brengen naar een gezonde situatie
Preventieve huidzorg om resultaat te behouden
Zelfredzaamheid met betrekking tot eigen huidzorg
Thuisverzorgingsproducten die talg reduceren, de huid verzorgen en beschermen
Gezonde voeding en leefstijladvies helpt acné problemen te verminderen. Ik kan jou hierbij begeleiden

 

  • Je start met een intakegesprek
  • De behandelingen vinden één keer per week plaats en na een maand worden deze uitgebouwd
  • Milde acne: ongeveer 7 behandelingen
  • Gemiddelde acne ongeveer 10 behandelingen
  • Ernstige acne ongeveer 14 behandelingen
  • Let op! Dit zijn gemiddelden. Hormonale, leefstijl factoren en motivatie hebben invloed op de behandelduur

 

  • Intake gesprek: 30 min
  • Kosten intake: €25,00
  • Behandeling: vanaf 45 minuten
  • Kosten behandeling: € 65,00

De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling van acné in het gezicht grotendeels in het aanvullend pakket. Wil je weten in welke mate? Voor meer informatie klik hier. De Huidspiegel is aangesloten bij de Anbos en geregistreerd Huidtherapeut in het kwaliteitsregister Paramedici.

Dit doet acnétherapie voor jou

Je hebt acnéproblemen en het gaat niet vanzelf over. Je hebt van alles geprobeerd met huidproducten en toch blijft het gewenste resultaat uit. Moet je ermee leren leven? Nee, natuurlijk niet. Acnéherapie biedt passende ondersteuning. Geleidelijk aan zal jouw huid rustiger, gladder en egaler worden. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

 

 

Ja, boek mij in voor een behandeling

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van acné?

Acné is een veelvoorkomende aandoening die zich meestal manifesteert tijdens de puberteit. Toch krijgen ook veel mannen en vrouwen na de puberale leeftijd last van acné, dit kan door allerlei factoren uitgelokt worden.

Wanneer een talgklier verstopt raakt, ontstaat het bekende beeld van een huid met pukkels en puistjes. Dit gaat vaak gepaard met roodheid of jeuk en is soms pijnlijk.  Acné berust op een aandoening van het haartalgkliercomplex.

Acné komt voor in het gezicht, op de rug of de borst. Daar vind je de meeste talgklieren. Onbalans van de acnéhuid maakt zich kenbaar door een vetter huidoppervlak, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Als de onbalans onbehandeld blijft kunnen de volgende kenmerken optreden; pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acné-littekens ten gevolge van ontstekingen of krabben.

Het hebben van acné brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Velen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes zonder resultaat. De Huidspiegel biedt uitkomst door middel van de acnétherapie.

Welke passende therapievormen voor acnétherapie zijn er?

De Huidspiegel beschikt over diverse middelen om acné te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, micro-needling therapie, bindweefselmassage bij acnélittekens, therapeutische producten en persoonlijk advies. In mijn praktijk behaal ik sneller en beter resultaat door de acné zowel van buiten alsook van binnenuit aan te pakken. Hierbij pakken we acné vanuit de oorzaak aan en krijgt jouw huid weer een gladder en gezonder aanzien.

Hoe gaat de acnébehandeling er in de praktijk aan toe?

De behandeling start met oppervlaktereiniging waarbij de huidtherapeut talg, milieuvuil en dode huidcellen verwijdert. Daarna brengt ze een lotion aan die de huid verweekt, de huiddoorbloeding stimuleert, de poriën opent, reinigt en desinfecteert. De huid is dan klaar voor het aanprikken en uitdrukken van puistjes en mee-eters. Met een dunne naald maak ik een opening waardoor ik het opgehoopte talg naar buiten druk. Zo verwijderen zorgvuldig de puistjes en mee-eters.

De peeling die volgt desinfecteert, activeert de doorbloeding en het lymfesysteem, trekt onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle celvernieuwing. Na de peeling behandelt ze de huid met een lotion die talgproductie vermindert en de huid desinfecteert, kalmeert en geneest. Tot slot wordt een hydraterende crème aangebracht, vrij van olie en olieachtige stoffen en de juiste vochtigheidsgraad aan de huid geeft.

Geleidelijk merk je dat jouw huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Zijn er bijwerkingen bij acnétherapie?

Het is mogelijk dat je een dag na de therapie een roder gezicht hebt. Door stimulatie van het weefsel bij het ledigen van comedonen en pustels kan deze wat onrustig worden. Dit trekt meestal weg binnen een dag. Deze bijwerkingen zullen minder worden wanneer je vaker therapie hebt gehad en de klacht verminderd is.

In hoeveel behandelingen is mijn acné verdwenen?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acné, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, jouw huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en jouw levensstijl. In het geval van acne kun je binnen een tijdbestek van 2 maanden een significante verbetering waarnemen. Recidieven komen bij acne voor.

Thuiszorg acné

Het bestrijden van acné doen we samen. Als jij thuis de huid op de juiste manier verzorgt, zie je sneller resultaat. Nieuwe acné-uitbraken kun je met een effectieve huidverzorgingsroutine voorkomen. Ik bespreek welke aanpak van jouw huid geschikt is en begeleidt jou hierin. Mijn advies is de huid daarom goed te onderhouden met huidtherapie producten. Deze zijn speciaal afgestemd op moeilijke huiden. Je kunt deze producten in de praktijk verkrijgen. Daarbij geef ik Gratis Tips voor onderhoud van binnenuit.

Tips:
– Reinig jouw huid elke ochtend en avond met een wateroplosbare wasgel. Een geconcentreerde reiniger bevat zuren die vuil, vettigheid en ongewenste bacteriën verwijderen en de poriën grondig schoonmaken.
– Bij acné en een vette huid is het belangrijk om de dode huidcellenlaag mooi dun te houden. Hiermee voorkom je mee-eters. Gebruik thuis een effectieve scrub of een crème met zuren als amandelzuur en salicylzuur die overtollige dode huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen.
– Neem zo nu en dan een groene kleimasker. Dit werkt diep reinigend en heeft een rustig makende uitwerking op een rode huid.
– Als u last heeft van puistjes zal een product met benzoylperoxide de bacteriën verwijderen die de ontstekingen veroorzaken en tevens roodheid verminderen.
– Denk om je nachtrust en om je ontspanning. Omzeil (examen)stress. Voor de nodige rust probeer eens een stilte oefening.

Op advies t.a.v. je huidklacht

– Vegatest: Via spierspanningstesten (Kinesiologie) kan ik testen waar zich in het lichaam in weefsels of organen verstoringen voordoen. De testuitslagen van de vegatest geven een indicatie over mogelijke verstoringen in het lichaam. Soms zijn voedingsintoleranties de oorzaak en zijn kleine veranderingen in het dieet al een verbetering voor het lichaam. Er zijn ampullen om het functioneren van organen te testen. Daarnaast kunnen er medicijnen, supplementen in de therapie meegenomen worden. Jij als cliënt krijgt een uitgebreid verslag over de testresultaten en een voedingsadvies gebaseerd op je constitutie.
– Reiniging lichaam van binnenuit. Waarom reinigen? De huid is ook een orgaan, het grootste dat we hebben en wel heel belangrijk bij de uitscheiding van afvalstoffen. Deze wordt ook wel de derde nier genoemd. Het is voor te stellen dat door welke oorzaak dan ook, de huid wordt overbelast en zijn taak niet meer naar behoren kan vervullen. Dan ontstaan er huidproblemen. Een goede reinigingskuur helpt alle uitscheidingsorganen weer om optimaal te werken: de darmen worden gereinigd, de nieren doorgespoeld, de longen verlevendigd. Afvalstoffen verlaten het lichaam, waardoor de huid minder belast gaat worden. Emotionele factoren zijn ook vaak aanwezig, evenals stress.
Gezondheidstesten overig: Heb je specifieke gezondheidsvragen laat het weten we hebben meerdere testmogelijkheden.

Waarom een intakegesprek?

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek jouw vragen, wensen en verwachtingen. Ik kijk naar je huid en stel je een aantal belangrijke vragen over de huid en je algemene gezondheid. Vervolgens stel ik samen met jou een persoonlijk behandelplan op en geef ik je een bijbehorende prijsindicatie. Ik zie al jaren dat ik veel mensen heb kunnen helpen met deze effectieve behandelmethoden, daarom steek ik graag tijd en energie in goed advies. Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. 

Zijn er aanvullende behandelingen t.a.v. je huidklacht?

– De huidspiegel biedt benadering van meerdere kanten bij het verminderen van huidproblemen. Gezondheid speelt zich af op de volgende niveaus: lichamelijk, emotioneel, geestelijk.
Ik heb gemerkt dat als jij je in jezelf zekerder en blijer voelt, dit een gezonder mens met een gezondere huid oplevert. Onder het gedeelte gezondheidszorg staat hoe de huidspiegel jou helpt als je een huidprobleem zo volledig mogelijk wilt aanpakken.

In de gezondheidszorg gaat het behandelen van licht tot een ernstige huidproblemen als volgt:
– Voordat we een behandelaar opzoeken kijken we eerst wat de drogist voor ons heeft. Daar kunnen we een heel assortiment aan producten inkopen die natuurlijk over het algemeen niet het gewenste resultaat geven.
– Een huisarts zal je met huidproblemen over het algemeen eerst medicatie gaan voorschrijven, nl. benzoylperoxide, lokale antibacteriële middelen, ontstekingsremmende clindamycine deppers, eryacne gel. Wanneer je lichaam in redelijke tot goede conditie is, dan zou enkel medicatie inname kunnen volstaan. Vanwege bijwerkingen en het feit dat er niets aan de oorzaak wordt gedaan is mijn suggestie om verder te kijken. Wordt bewust van jezelf! De huisarts verwijst je doorgaans naar de huidtherapeut (HBO geschoold, voor algemene huidaandoeningen) of de dermatoloog (WO geschoold, specialistische huidaandoeningen) wanneer enkel medicatie gebruik geen vooruitgang biedt of je aangeeft dit überhaupt niet te willen.
– Of je komt via verwijzing van de huisarts of je komt direct bij een huidtherapeut, verwijzing is nl. niet noodzakelijk. De huidtherapeut focust zich doorgaans op het zeer grondig reinigen van de huid. Zij behandelt de aangedane huid door bv. bij acne en of littekens talg te verwijderen en dieptepeelings of andere invasieve methoden toe te passen die de littekens kunnen verminderen en de talgproductie remmen. Zij breekt hiervoor vaak eerst de bovenste huidlaag, het epitheel af, soms dieper, om hem daarna weer te voeden en te herstellen. Het idee is dat nieuwe celdeling vanuit de onderste huidlagen de huid kunnen herstellen, vernieuwen en verbeteren. Net als bij de huisarts, wanneer je lichaam in redelijke tot goede conditie is, dan zou deze behandelwijze t.a.v. de huidklacht kunnen volstaan. Echter, het is ook goed mogelijk dat de klacht niet weggaat of na verloop van tijd zelfs weer terug komt. Een huidklacht komt door een gebrek aan energie. Er zijn dan oorzaken die de energie doorstroming belemmeren. Denk maar eens aan een klein kind die energie voor tien heeft en dikwijls zeer lenig is. Ervaren en begrijpen waar de energie belemmering vandaan komt en er zorg voor dragen dat je energielevel op peil komt, zal de klacht verminderen en in de toekomst wanneer het energieniveau op peil blijft naar alle waarschijnlijkheid weghouden. Terug naar de reguliere gezondheidszorg, wanneer huidtherapeutische behandeling geen vooruitgang bied is verwijzing via de huisarts naar de dermatoloog meestal de volgende stap. Je kan als eerste stap bij de huisarts, wanneer jezelf vermoed dat het om een specialistische aandoening gaat, hier direct om vragen, dat scheelt weer.
– Een dermatoloog is een medisch specialist op het gebied huid, vaten, weefsel, haren en nagels. De dermatoloog behandelt en begeleidt mensen met aandoeningen van het vaatstelsel, oedeem, eczeem, onbegrepen of moeilijk aan te duiden huidklachten, huidkanker, nagelaandoeningen, klachten met overmatige haargroei of zweten. Wanneer er een bijvoorbeeld eczeem wordt vastgesteld dan wordt er regulier gezien aan herstel het volgende gedaan. Behandeling richt zich op klachtbestrijding d.m.v. het toedienen, indien gewenst, op jeuk stillende medicatie, antibiotica, lichttherapie en corticosterioiden zalf. Bij acne komt antibiotica naar voren alsmede het gebruik van vitamine A-zuur, Roaccutane. Het kan goed werken om het huidbeeld rustiger te laten worden, maar de prijs hiervoor is aanzienlijk. Roaccutane belast het lichaam en zorgt ervoor net als antibiotica, dat de hele darmflora wordt aangetast, zowel de goede als pathogene bacteriën worden gedood. De slijmvliezen worden meestal zeer droog, een vrouw mag onder geen beding zwanger worden, er is een maandelijkse controle op lever en bloedwaarden. Hiertoe overgaan is te begrijpen, omdat we van de klacht af willen. Vanwege bijwerkingen en dat de oorzaak niet wordt verholpen, adviseer ik je met klem om hier niet aan te beginnen. Wordt bewust van de oorzaak! De opzet binnen de huidspiegel praktijk is om het gehele lichaam in betere conditie te brengen. Zo wordt de conditie van het weefsel krachtiger en zal het herstelvermogen zich gaan verbeteren, de huid kan zich geleidelijk gaan herstellen. Dikwijls gaat aan de ontsteking een langdurige tijd van vermoeidheid, verzuring en/of stress aan vooraf. Het weefsel heeft zijn kracht en herstelvermogen verloren, waardoor overbelasting ontstaat. Werk stap voor stap aan je herstel! Dermatologie is een prachtige geneeskunst waarmee veel huid, haar en vaataandoeningen kunnen worden behandeld. Pigmentstoornissen worden bijvoorbeeld behandeld met laser of efudix, een lokaal anti-kanker preparaat. Bij de dermatoloog zal vrijwel in alle gevallen lokale medicatie voorschrijven bij eczemen, acne en ontstekingen. Ze hebben een oppervlakkige werking op de jeuk- en pijnklachten. Het nadeel ervan is dat het over een langere periode moet worden aangebracht en bekende bijwerkingen kent zoals een dunnere meer poreuze en droge huid. Deze is daardoor weer meer vatbaar voor nieuwe infectiehaarden.
Bij verschillende acnevormen, ook de minder ernstige wordt regelmatig gekozen voor een systemisch vitamine A zuur, isotretionoine, al dan niet in combinatie met een lokaal middel. Dit is een zeer heftige medicatie waarbij de patiënt nauwkeurig moet worden gevolgd. Bloed- en leverwaarden moeten worden gemeten, zwangerschap moet worden uitgesloten, bijwerkingen als roodheid van de huid en droge slijmvliezen zijn veelgehoorde bijwerkingen. Veel huidklachten kunnen dus goed tijdelijk verholpen worden met lokale middelen en antibiotica bij huisarts, huidtherapeut of dermatoloog. Wat komt er na de dermatoloog???

– De huidspiegel helpt om de huid in optimale conditie te brengen en te houden. Als je lichaam een langdurige, te intensieve belasting te verduren krijgt, mentaal, emotioneel, dan zou je hormonale huishouding uit balans kunnen geraken. Een lichaam onder spanning en stress laat hogere cortisolspiegels zien, de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het fight/flight mechanisme. In deze maatschappij en in deze tijd ervaren mensen in toenemende mate spanning. Dat het er is, is een feit, maar hoe we ermee omgaan bepaald of we die belasting kunnen omzetten. Onder begeleiding en met het juiste doel voor ogen kun je jouw stresslevel leren hanteren. Zie hoe jouw huid hier baat bij heeft, reguleren van de hormoonbalans zorgt dat alle hormonen weer op de oorspronkelijke manier gaan werken. In harmonie. Ervaring leert verder dat de huidklacht vaak gepaard gaat met vergiftiging in de darm. Deze afvoeren zal voor verlichting en bewegingsvrijheid zorgen. Wist je dat een slecht voedingspatroon en een gebrekkige vochthuishouding slijtage in de hand helpt? Wanneer er teveel afvalstoffen in het lichaam verkeren, kunnen de nieren, de longen en de huid het niet meer aan. Het lichaam slaat het teveel aan afvalstoffen op in weefsels maar ook spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, kraakbeen en de botten. Afvalstoffen hebben een PH waarde die te meten is via de urine. Na vertering van suikers, vlees, koffie, alcohol, granen en kaas produceert het lichaam na verbranding in de cellen een zure afvalproduct, dan wel van groenten een basisch afvalproduct. Over het algemeen consumeren we teveel voedsel die zure afvalstoffen produceren. Test de ph waarde van je urine en ga ermee aan de slag. Dit zal één van de oorzaken van belemmering van de energiedoorstroming opheffen. Het komt je gezondheid en vitaliteit ten goede.
– Vraag! In hoeverre ervaar jij jezelf? Heb je zin in het leven? Kan je echt stil zijn? Veelal ervaren we verantwoordelijkheid, zorgen en stress. Onze energietank raakt leeg en leven we op de automatische piloot, draai het weer om! Accepteer je situatie, kijk uit naar waar jij zin in hebt! Start hiermee, hoe klein ook, ondanks in welke levenssituatie of fase je zit. Geef hier aandacht aan, je zal merken dat wat klein begint steeds groter wordt. Lichamelijk en geestelijk ga je de vruchten van deze inspanning plukken. Doe waar jij zin in hebt zal maken dat je aandacht in het nu is. Voldoening, bezieling en bewustwording, maakt dat je energietank groter gaat worden. Lichamelijk en geestelijk zal je steeds meer aan kunnen tot het punt dat je de uitdagingen in het leven het hoofd kan bieden. Je leeft je leven!
– Mijn ervaring is dat het reguliere en het alternatieve goed kunnen samenwerken, ondersteunen en aanvullen. De westerse gezondheidszorg heeft na jarenlange studie veel kennis verworven. Enkele westerse onderzoekers kunnen vandaag de dag zelfs onderbouwen dat ons lichaam uit energie bestaat. Op dit punt kennen we een overlap. Heel lang geleden hebben de wetenschappers in het Oosten reeds ontdekt dat alles uit energie bestaat. Veel alternatieve geneeswijzen zijn hier al duizenden jaren op gebaseerd. Zelfs beter, ze ontdekte ook hoe je energie kunt controleren. Ik nodig je uit! In plaats van het zoeken naar informatie om begrip te krijgen over je situatie, zoeken wij in de huidspiegel praktijk naar een steeds grotere realisatie binnen jezelf. De toename aan controle, die hiervan het gevolg is, zorgt ervoor dat je waarneming steeds beter wordt, waardoor je jezelf nog meer realiseert. Accepteer je situatie en wordt bewust van jezelf!